tisdag 24 november 2009

"Sverige är mer än bara Stockholm"

Såg en ganska kul sak i tidningen för ett tag sedan, på insändarsidorna. En insändare av en dam vi kan kalla för Tant Råbiff för anonymitetens skull var där publicerad mitt på ett uppslag där alla kunde se den. Tant Råbiff tyckte att världen var sne och syndig, Tank Råbiff såg ett problem i världen hon ville göra oss andra uppmärksamma på. Problemet Tant Råbiff hade sett var att media inte gör mycket utanför Stockholm. Hur vet jag det? Jo, rubriken på insändare var samma som den jag, som en den dåliga människa jag är, stulit för detta inlägg.

Min första tanke var att "Oh ve oss! Apokalypsens tid är kommen!".
Snälla lilla Tant Råbiff, varför skulle media bry sig om något annat än Stockholm? Skulle du plocka äpplen hos din granne om du hade mycket finare och större äppetträd på din tomt?`Skulle du åka tvärs över stan bara för att kunna plocka samma äpplen som de du har hemma? Speciellt om du måste betala 200 spänn för taxi dit och hem? Skulle du fortfarande göra de om du istället skickade dit två joppar som har högskoleutbildning och kräver 500 spänn i timmen?
Även Tant Råbiff, som antagligen sitter och knypplar på en huckle eller nått i den stilen, måste inse att dedär finns inte i världen idag. De borde man väll kunna klura ut själv? Att varenda människa heldre får de dom vill åt och bara behöva gå utanför sin dörr istället för att åka land och rike runt. Kan journalistenrna få svar på sina frågor i Stockholm stannar dom i Stockholm, varör skulle de över huvetaget ens fundera över att "Jomen kan vi inte åka ner till Kalmar och se vad de tycker om dehär? Antagligen samma som de flesta i Stockholm men vafan liksom.."?
Men då tänker Tant Råbiff att "Men vi kanske kommer svara annorlunda än dom i Stockholm!" men jag kan lova dej Tant Råbiff att det finns fler folk som vill att Sverige ska sänka barnbidraget och ta bort mammaledigheten för att den gör mammor överställda papporna i Stockholm än i resten av Sverige.

Visst är de kul att se att den äldre generationen börjar glida in i dimman, in i det där oformliga svarta som lika gärna kunde fått deras hjärna att börjat rinna ut genom öronen på dom. Jag antar att det är en aning pretentiöst att tro att Tant Råbiff vet vad internet är, än mindre läser mitt kopiösa ordbajseri men om jag kunde nå ut till henne och gravera in en enda mening på insidan av hennes skalle skulle det nog vara att tänka efter först. Istället för att kasta sig över penna och papper så fort man ser något man anser fel kan det kanske va en idé att sitta ner och fundera över varför det är som det är och om det går att göra något åt det. Använd det du har mellan öronen till vad det skapades för och inte som dammsamlare, om inte annat gör det mitt liv lite enklare.
Tack och gonatt!

4 kommentarer:

  1. Så du tycker alltså att mammaledigheten ska tas bort? Och att barnbidraget gör mammorna överställda papporna? På vilket sätt har nånsin kvinnan varit överställd mannen? Är det pga dom sakerna som män har mycket högre lön än kvinnor? Är det därför som män i extremt lägre utsträckning tar ut pappaledigt? Och varför skulle resten av Sverige vara tvunget att anpassa sig efter Stockholm? Trots allt så är vi 6 gånger fler än er så vad vi tycker räknas alltså mer än vad ni tycker, jag vet att Stockholmare är inskränkta och tycker att inget utanför Stockholm ska räknas men herregud, vad händer med den nya generationens Stockholmare? Så gör nu såhär Jonas, istället för att slänga dig på tangentbordet och ordbajsa över Tant Råbiff så kanske du ska tänka över vad du skriver och på vilket sätt dina tankar påverkar folk andra än dig själv, världen är inte till för att göra ditt liv enklare.

    SvaraRadera
  2. PS. Jag vet att du skriver för att få såna reaktioner men eftersom ingen annan gör det så får jag, väl? Snälla?

    SvaraRadera
  3. Sitter du med förstoringsglas och letar problem i mina texter eller? Vart fick du att barnbidraget gör mammor överställda ifrån? Och du anklagar mej för att ordbajsa?

    Varför skulle Sverige behöva anpassa sig efter Stockholm? Jag säger bara att Sverige ÄR precis som Stockholm. varför ska man åka till Norrland och intervjua svenskar när hela Stockholm är fullt av dem?

    Du vet att jag skapade denhär bloggen för att få skriva ner mina tankar va? Jag citerar två delar av mitt första inlägg: "..de kommer vara mina tankar och funderingar och antagligen en massa smutskastning av andras tankar." och "Du tänker fel, jag tänker rätt.". Just här bryr jag mej inte ett dyft om hur mina tankar påverkar andra.

    Och innan du skriver fler kommentarer kan du väll se till att i alla fall ha läst mina inlägg ordentligt och sedan fundera över vad jag tycker istället för att titta på tre ställen och sedan ordbajsa kommentarer, kk?

    SvaraRadera
  4. Läser du ens dina egna inlägg? Om du läser slutet på andra paragrafen står det klart och tydligt att det finns fler folk i Stockholm som tycker så än nånstans annat angående barnbidrag och mammaledighet som gör dom överställda papporna.

    Är Stockholm som resten av Sverige? Är stockholmare ute efter samma sak som resten av Sverige, är det samma procent moderater i resten av Sverige som i Stockholm? Vill lantisar ha samma som storstadsbor? Lite väl inskränkt i min mening, stockholmare skiter nog fullständigt i hur det går för bönder till exempel, självklart ska man ge sig ut och höra efter hur folk har det och vill ha det, varför ska man annars ha demokrati? Annars kan man ju bara fråga en enda person vad svenskar vill, för han är ju svensk, varför fråga flera?

    Jag vet att du skrev det, betyder det att jag inte får reagera eller kommentera på dina tankar?

    Sverige ÄR mer än bara Stockholm, mycket, mycket mer. Att säga nåt annat är som att säga att jordbor inte är mer än amerikaner.

    SvaraRadera